Marmara'da İnsana Yakışır İş

sdg-tr-5.png (16 KB) sdg-tr-8.png (20 KB) sdg-tr-10.png (17 KB) sdg-tr-16.png (22 KB)

Yaşam Ücreti

Marmara Üniversitesi bünyesinde çalışan akademik ve idari personel için belli bir maaş ödemesi yapar. Bu ödeme Türkiye Cumhuriyeti'nin ekonomik kalkınma politikasına göre belli sürelerde belirlenmektedir. Tüm çalışanlar bulundukları mevki ve çalışma şartlarına bağlı olarak maaşlarını almakta ve her ay ödeme işlemleri gerçekleşmektedir. Yaşam ücreti, bir çalışanın temel ihtiyaçlarını karşılaması için gereken asgari ücret olarak ifade edilmektedir. Akademisyenler ve memurlar için Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından belirlenen maaşlar aşağıda sunulmuş olup Marmara Üniversitesinin Türkiye Cumhuriyetinde asgeri ücretle çalışan personelden daha yüksek maaş ödemesi yapmaktadır.

Title

2023 Net salary  (TL)

Professor

58,891.01

Associate Professor

46,879.02

Assistant Professor

39,521.81

Research Assistant

35,119.83

Lecturer

40,556.41

Minimum wage in Türkiye

20,002.50

Minimum wage in the University

21,516.86

Ayrımcılığa Karşı İstihdam

Marmara Üniversitesinde tüm birayeler eşit haklar ve özgürlükler tanındığı gibi din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı yapmaksızın istihdam sağlanamakta ve bunu taahüt etmektedir. Ayrıca Marmara Üniversitesi cinsel tacize ve cinsiyete karşı hoşgörüsüz yaklaşımları kesin sınırlar ile belirlenmiştir. Marmara Üniversitesindeki her birey işyerinde ayrımcılık söz konusu olma ihtimalinde bile üniversitede yayınlanan direktifi uygulayabileceği gibi Türkiye Cumhuriyetinin sunduğu yasa ve yönetmeliklere de tabidir. Herhangi bir olumsuz durum oluşması durumunda Üniversite Rektörlük Makamı başta olmak üzere Hukuk Müşavirliği ve Personel Daire Başkanlığı görevini yerine getirmeyi taahüt etmektedir. Marmara Üniversitesi Cinsel Taciz ve Cinsiyet Ayrımcılığını Önleme Direktifine link 1 ve link 2 den ulaşabilirsiniz.

İstihdam ve Ücret Eşitliği

Türkiye Cumhuriyeti, 657 Sayılı Hükümet Yasası'nın 43. Maddesine göre cinsiyet ayrımcılığı yapılmaksızın Marmara Üniversitesinde tüm çalışanlara adil maaş ödemesi yapılmaktadır. Her bir çalışan aldıkları maaşlar hizmet sınıfı, iş tanımı, akademik veya idari görevi, eğitim yeterliliği gibi etmenlere bağlı olarak belirlenmektedir. Marmara Üniversitesi SDG 8' e uymaktadır. Bu bağlamda aynı konum ve mevkide çalışanlar için de eşit tazminat sağlamayı taahüt etmektedir. Böylece benzer niteliklere sahip çalışanlar arasında eşdeğer imkanlar sağlanmaktadır. Her bir çalışanın haklarını savunması ve koruması maksadı ile ilgili yönetmeklikler hazırlanmış ve çalışanlara sunulmuştur. Bu yönetmelikleri bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

logo.png (1.69 MB)

Çalışanların İtiraz Süreci

Marmara Üniversitesi bünyesinde her bir çalışan haklarını korumak veya itiraz etmek, aldıkları maaşlarına ve ücretlerininde oluşabilecek hataları düzeltebilmek için üniversite bünyasinde yayınlanan basılı belgeleri kullanarak süreci başlatabilirler. Bu basılı belgeler üniversite web sitesinde yayınlanmıştır. Ayrıca uzaktan erişim imkanı da sağlanarak "Elektronik Belge Yönetim Sistemi" üzerinden de üniversiteye gelmeden itirazlarını yapabilmektedirler. Dijital ortamdan oluşturdukları kayıtları sistem tarafından sağlanan takip numarası ile süreci izleyip yönetebilirler. Buna ek olarak Marmara Destek yazılımı üzerinden de herhangi bir sorunun elektronik ortam yardımı ile ilgili birime iletebilirler.

bys.png (100 KB)

Kariyer Merkezi

Marmara Üniversitesi kariyer merkezi lisans, lisansüstü ve mezun öğrencilerimizin bireysel ve iş hayatına yönelik kariyer planlama, iş arama, mesleki ve kişisel gelişim süreçlerini doğru bir şekilde geliştirme konusunda onlara gerekli yetkinlikleri ve becerileri kazandırmaya yönelik eğitim bilgilendirme faaliyetleri ve kariyer danışmanlığı yapmak üzere kurulmuştur. Bu amaca yönelik olarak seminer, tanıtım günleri, kariyer fuar ve zirveleri, iş gezileri gibi farklı etkinlikler gerçekleştirmektedir. Ek olarak ilgili kamu kurumları ve özel sektörde faaliyet gösteren kurumlarla iş birliğine giderek öğrencilerle iş dünyasını buluşturmaya yönelik platformların oluşturulmasına da destek vermektedir. Ayrıca öğrencilerin staj ve iş bulmalarına yönelik bilgi yönetim sistemini etkin bir şekilde kullanmakta ve bu konularda onlara danışmanlık yapmaktadır. Üniversitemizin misyonu çerçevesinde, öğrenci ve mezunlarımızın çağın ve iş dünyasının değişen koşulları doğrultusunda, kariyer hedeflerini belirlemeleri, donanımlı bir altyapıya kavuşmaları ve bu bağlamda bilgi, beceri ve tecrübe edinmeleri konularında onlara yön vermek, gelişimlerine katkıda bulunmak ve topluma katma değer yaratacak bireyler yetiştirilmesine destek olmaktır.

Yetenek Kapısı_Sosyal Medya.jpg (528 KB)

Mezunlar İş Birliği ve Ekonomik Büyüme

Marmara Üniversitesi Mezunlar Ofisi, okulumuzun vizyonu ve misyonu doğrultusunda, üniversitemizde eğitim gören öğrencilerin mezun olduktan sonra aidiyet duygularını canlı tutmak, üniversitemiz ile ilişkilerini geliştirmek; mezunlarımız arasındaki işbirliği, yardımlaşma ve dayanışmayı güçlendirmek amacıyla kurulmuştur. Marmara Üniversitesi Mezunlar Ofisi’nin hedefleri; Girişimci, yenilikçi olmak ve inovatif düşünceyi geliştirmek, Tüm mezunlarımızın iletişim bilgilerini içeren Mezun Bilgi Sistemini aktif çalıştırmak ve sisteme kaydedilen kişilerin meslek hayatlarında elde ettikleri başarıları ödüllendirme yoluyla üniversite-mezun ilişkisini sürdürülebilir kılmak, Mezunlarımızı bir araya getirecek sosyal, kültürel ve bilimsel etkinlikler düzenlemek, Yaşam boyu öğrenim felsefesini hayata geçirmek üzere mezunlarımıza yönelik eğitimler düzenlemek, Mezunlarımızla ilgili haber ve duyuruları yayınlamak ve mezunlarımızın faaliyete geçirdiği projeleri paylaşmak, Marmara Üniversitesi mezun dernekleri ve mezunlarımız arasındaki etkili iletişim ile yeni mezunlarımıza ve öğrencilerimize yönelik mentorluk çalışmaları kurmak, Mezunlarımızın tecrübe paylaşımlarını öğrencilerimizle paylaşmak, Mezunlarımızla sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmek, Mezunlarımızın iş yaşamında etkili pozisyonlara gelebilmesi için Kariyer Merkezi ile ortak çalışmalar yapmak ve öğrencilere staj olanağı sağlamak, Mezunlara okulumuzdaki gelişmeler, meslek hayatındaki ilerlemeler hakkında bültenler ile düzenli bilgi verilmesidir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

mezun.jpg (58 KB)

Fintech Zirvesi

Marmara Üniversitesi İnovasyon ve Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi (MİTTO) bünyesinde Fintech Summit düzenlenmiştir. Marmara Fintech SUMMIT , iş birliğini teşvik etmek, alandaki mevcut zorlukları ve fırsatları tartışmak için C-Seviyesi yöneticiler, önde gelen Fintech Uzmanları, karar vericiler, girişimciler ve yatırımcılar arasında güçlü bir ağ oluşturma ve çok paydaşlı diyaloğu kolaylaştıran özel bir alt yapı sağlamıştır. Odak noktası, finansal hizmetler endüstrisinin , inovasyon yoluyla karlılığı ve müşteri memnuniyetini artırmanın yeni yollarını bulmasını sağlamaktır. Fintech’in geleceğini şekillendirmeye yönelik çözümlerle tanışmak, network geliştirmek ve doğru bilgiye ulaşmak amaçlanmıştır. Alanında uzman 14 konuşmacıdan ve 4 panel oturumundan oluşan zirvede; Dijital Varlıklar ve Kripto Para, FINTECH Venture Builders and Investment, Geleceğin Finansı ve Fintech Politikaları konuları öne çıkarak dikkat ve ilgi çekti. https://www.fintech.mxstartup.com/

 


Bu sayfa Sürdürülebilirlik tarafından en son 19.09.2024 21:55:22 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM