Araştırma

Araştırmalarımız

tübitak1003.jpg (76 KB)

Üniversitemiz Fen Fakültesi’nden TÜBİTAK-TAGEM 1003 Proje Başarısı

Marmara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Nüzhet Cenk Sesal’ın proje yöneticisi olduğu “Toprak İyileştirme ve Çeltik Üretiminde Verimi Artırmak Amacıyla Çeltik Saman Atığı ile Beraber Uygulanacak Biyogübre Üretimi” başlıklı proje, TÜBİTAK-TAGEM 1003 Tarımsal Araştırmalar Ortak Çağrısı” kapsamında destek almaya hak kazandı.

Cover (33).jpg (1.61 MB)

Sürdürülebilir Kalkınmada Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İndeksinin Geliştirilmesi ve G20 Ülkeleri Analizi

Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümünden Doç. Dr. Gonca Oğuz Gök’ün yürütücü olduğu “Sürdürülebilir Kalkınmada Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İndeksinin Geliştirilmesi ve G20 Ülkeleri Analizi” başlıklı projesi TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

 

 

ahu hoca.jpg (315 KB)

Sürdürülebilir Döngüsel Ekonomi için Katma Değerli İleri Nanoteknolojik Malzemeler ve Sistemler: Ligno-NANO


Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahu Altınkut Uncuoğlu’nun yürütücü olduğu “Lignoselülozik Hammaddelerin ve Atıkların Değerlendirilmesi ile Etkinliği Arttırılmış İleri Malzemelerin Üretimi” başlıklı proje TÜBİTAK 1004 Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Projenin amacı sürdürülebilir ucuz kaynaklardan özgün malzeme sentez ve işleme yaklaşımları ile katma değeri yüksek nano-malzemelerin geliştirilmesi ve esnek OLED teknolojisinde kullanılan diyotlara ve cam alt taşlara sürdürülebilir ve ucuz alternatifler sunmaktır.

 

Tek Kullanımlık Plastiklere Alternatif Sürdürülebilir Biyo-Esaslı Sıcak Gıda Ambalajlarının Tasarlanması.png (42 KB)

Tek Kullanımlık Plastiklere Alternatif Sürdürülebilir Biyo-Esaslı Sıcak Gıda Ambalajlarının Tasarlanması


Fen Fakültemizden Prof.Dr. Nilhan KAYAMAN APOHAN’IN yürütücü ve Doç.Dr. Burcu OKTAY’ın araştırmacı olarak yer aldığı “Tek Kullanımlık Plastiklere Alternatif Sürdürülebilir Biyo-Esaslı Sıcak Gıda Ambalajlarının Tasarlanması” başlıklı projesi TÜBİTAK-1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

 

Tubitak_Haber.jpg (329 KB)

Çevre Mühendisliği Bölümü’nden TÜBİTAK Proje Başarısı

Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Sedat Yalçınkaya’nın yürütücü olduğu, Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Sadullah Levent Kuzu ve Gebze Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğretim Üyesi Özgün Yücel’in araştırmacı oldukları “Katı Atık Depo Sahalarında Biyogaz/Metan Kaçaklarının Tespiti için Uzaktan Algılama Yöntemlerinin Geliştirilmesi ve Uygulanması” başlıklı proje, TÜBİTAK 1001 Ar-Ge Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

Slayt1.jpeg (168 KB)

Teknoloji Fakültesi’nin Projesi TÜBİTAK Tarafından Desteklenmeye Hak Kazandı

Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Erhan Sancak’ın yürütücülüğünde, Dr. Öğr. Üyesi Zehra Yıldız ve Dr. Oğuz Eryılmaz’ın araştırmacı olarak yer alacağı ‘Termokimyasal Ön İşlem Kullanarak Karbon Elyaf Maliyetlerini Düşürmek için Bir Üretim Teknolojisinin Geliştirilmesi’ (Development of a Production Technology to Reduce Carbon Fiber Costs by Using Thermochemical Pretreatment) isimli IraSME (International Research Activities by Small and Medium-sized Enterprises) projesi, Avrupa Birliği ikili iş birliği programları kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.
Slayt1 (1).jpeg (352 KB)

Eczacılık Fakültesi ve NBUAM’dan Türkiye’de İlk Defa Uygulanacak Bir Proje Başarısı Geldi

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gülgün Tınaz’ın yürütücü olduğu ‘Üç Boyutlu Biyomimetik Kronik Yara Modelinde Eksozom-Aracılı İlaç Taşıyıcı Sistem Kullanarak Yeni Bir Yara Tedavi Stratejisinin Geliştirilmesi’ başlıklı proje, ‘TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’ kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
3_1711535260.png (467 KB)

Kültürel Miras Bağlamında Marmara Üniversitesi Mehmet Genç Külliyesi ve Yakın Çevresi Tarihi ve Doğal Alanı Belgeleme, Dijitalleştirme ve Sürdürülebilirlik Projesi

IMG_4429.jpeg (310 KB)

Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinden TÜBİTAK Proje Başarısı

Spor Yöneticiliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Beyza Altıparmak'ın " Kadın Yöneticilerin Spor Yönetiminde Liderlik Dinamikleri ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Üzerindeki Etkisi " "TÜBİTAK 2209- A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı" kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Müjdat Hocam Görsel.jpeg.png (852 KB)

Marmara Üniversitesi Araştırmacılarının “Bağlantılı Otonom Araçlar” Alanındaki Büyük Başarısı


Bu sayfa Sürdürülebilirlik tarafından en son 21.08.2024 11:08:38 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM