Mediko Sosyal Merkez
Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımıza bağlı olarak faaliyetini sürdürmekte olan Mediko Sosyal Merkezlerimiz öğrencilerimiz ile akademik ve idari personellerimiz ve bakmakla yükümlü olduğu aile bireylerine sağlık hizmeti sunmaktadır.
Göztepe ve Acıbadem Yerleşkelerimizde mediko-sosyal merkezlerimiz mevcuttur.
Merkezlerimizde aile hekimi uzmanlarımız, pratisyen hekimlerimiz ve diğer sağlık personellerimiz hizmet vermektedir.
Göztepe Mediko - Sosyal Merkezimizde; biyokimya laboratuarı, röntgen, diş, tedavi ve pansuman, psikolojik danışma ve rehberlik ile diyet ünitelerinde hizmet verilmektedir.
Sağlık ünitesine başvuran öğrenci ve personelin şikayetleri poliklinik doktorları tarafından değerlendirilmekte, teşhis ve tedavileri yapılmakta; gerekli görülenler hasta nakil ambulansımız ile hastanelere sevk edilmektedir.
Detaylı bilgi için: Mediko
Sağlık hizmetlerinin kesintisiz sürdürülmesi amacıyla hafif çelik sistemli prefabrik iki katlı Mediko Sosyal Merkezinin imalat yapılmıştır. Poliklinik standart ve özelliklerine uygun olarak planlanan, zemin kaplamasında medikal özelliklere sahip bakteri barındırmayan pvc zemin döşemesi kullanılmıştır. Öğrenci ve personele hizmet veren binada; Zemin katta; danışma ve güvenlik, acil servis, acil hekim odası, hemşire odası, diş uygulaması, laboratuvar, röntgen, mutfak, wc, engelli wc, 1. katta; 3 adet poliklinik, 3 adet diş hekimi, 2 adet psikolog, toplantı odası, arşiv, depo, temizlik odası, wc mekânları yer almaktadır. Mekanik ve elektrik tesisatı olarak poliklinik kullanımına uygun sistemle uygulanan binada ambulans ve engelli girişine uygun çevre düzenlemesi tamamlanmıştır.
Engelli Diş Hekimliği Uygulama Ve Araştırma Merkezi
İstanbul’da engelli hastaların ağız ve diş sağlığı tedavisine kolay ve hızlı erişimini sağlayabilmek adına Recep Tayyip Erdoğan Külliyesine Engelli Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi yapılıyor. Toplam inşaat alanı 6055 m2 olan Engelli Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi, zemin + 4 kattan oluşmaktadır. Zemin katta 10 adet hasta odası, 1. katta 6 adet poliklinik, laboratuvar, ofisler yer alacaktır. 2. katta 10 adet poliklinik, röntgen, kafeterya 3. katta ise 4 ameliyathane, 2 günlük ameliyathane, 6 adet yoğun bakım ünitesi yapılacaktır. 4. katta 64 kişilik restoran, açık teras ve mescit yer alacaktır. Çalışmaların Mart 2025 itibariyle tamamlanması öngörülmektedir.
Bilgi için tıklayınız.
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama-Araştırma Merkezi
Üniversitemize yeni kayıtlanan ve üniversitemizde ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeylerinde aktif olarak eğitim-öğretim hayatına devam eden tüm öğrencilerimize, idari ve akademik personelimize, gereksinimleri doğrultusunda psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti vermektir. Bu temel amacın yanında Marmara Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama-Araştırma Merkezi'nin (MARPAM) diğer amaçları üniversitenin ilgili akademik birimlerinin iş birliği ile yurt içi ve yurt dışında Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanı ile ilgili araştırmalar, uygulamalar, danışmanlıklar yapmak ve eğitimler sunmak, üniversite öğrencilerinin kendilerini tanıması, sağlıklı kararlar verebilmesi, problem çözme ve iletişim becerisi kazanması, ders başarılarının arttırılması, üniversite olanaklarından azami düzeyde yararlanabilmesi, üniversite yaşamına uyum sağlaması, sosyal, duygusal, bilişsel ve kariyer gelişimlerine yardım etmek amacıyla psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri sunmaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Marmara Üniversite Hastanesi
Üniversitemiz hastanesi Kasım 2010 tarihinden itibaren hizmetini Pendik Kaynarca'da Sağlık Bakanlığı Marmara Üniversitesi Pendik Araştırma ve Uygulama Hastanesi adı altında sürdürmeye başlamıştır.
Hastane Web Sayfası : https://marmaraeah.saglik.gov.tr/
Başıbüyük Sağlık Birimleri Kampüsü 600 Yataklı Araştırma ve Uygulama Hastanesi, İstanbul ili Anadolu yakası Maltepe ilçesi Başıbüyük mevkii Sağlık Birimleri Yerleşkesi’nde yer almaktadır.
Türkiye’nin en gelişmiş sağlık merkezi olacak şekilde planlanan Marmara Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, İstanbul’da özellikle Anadolu yakasında önemli sağlık hizmetleri açığını kapatacak şekilde, tıp ve tıp eğitimi alanlarında son gelişmelere göre planlanmış, araştırma, eğitim, teşhis ve tedavi yönlerinden en yeni yöntemler kullanılabilecek, en modern teçhizatlarla donatılabilecek düzeyde projelendirilmiştir.
26 yatak katı biriminde 600 adet olan hasta yatağı sayısı, acil servis’teki 26 yatak ve yoğun bakım bölümlerindeki 32 yatak ile, toplam 658’e ulaşmaktadır. Hastanede 2 adet transplantasyon, 2 adet toraks/kalp, 2 adet nöroşirüji, 2 adet pediatrik cerrahi, 2 adet plastik cerrahi, 2 adet göz, 2 adet k.b.b., 2 adet ortopedi, 2 adet üroloji, 2 adet genel cerrahi operasyon salonu ile 2 adet doğum ve 2 adet jinekoloji operasyon salonu ve acil servisteki 5 adet operasyon salonu bulunması, hastanenin modern tıp misyonuna uygun olarak tasarlandığını göstermektedir. Acil serviste 4, radyoloji bölümünde 11 olmak üzere, toplam 15 adet röntgen salonu, 3 adet anjiyo salonu, radyoterapi bölümünde 2 kompüterize tomografi, nükleer manyetik rezonans, after loading cobalt-60 ve lineer acceleratör birimleri mevcuttur.
Tüm yatak katları, operasyon/doğum salonları, acil servis ve diğer bölümlerde tıbbi gazlar sistemi bulunmaktadır. Yapının tamamı yangın alarm ve yangın söndürme sistemleri ile donatılmıştır.
Yine yapının tamamında, ilgili birimlerin birbirleriyle bağlantı kurabileceği bilgisayar sistemi ve araştırma, eğitim bölümlerinde kapalı devre televizyon sistemi projelendirilmiş, gerekli tüm birimlerde kesintisiz güç kaynakları kullanılmıştır.
Bu sayfa Sürdürülebilirlik tarafından en son 06.09.2024 13:16:22 tarihinde güncellenmiştir.