Marmara Teknopark Sürdürülebilir Faaliyetler

Marmara Teknopark Sürdürülebilir Faaliyetler

Marmara Üniversitesi, Sürdürülebilir ve Yeşil Kampüs kapsamında sürdürülebilirlikle ilgili girişimlerin sayısının çevresel, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirlik açısından büyük bir rol oynadığının bilinciyle hareket etmektedir. Marmara Üniversitesi, sürdürülebilir girişimler ve yenilikçi teknolojiler kullanarak çevre dostu çözümler geliştirmeye büyük önem vermektedir. Uygulanan bu girişimler, karbon emisyonlarının azaltılması, atık yönetimi ve enerji verimliliği gibi alanlarda değerli katkılar sağlamaktadır. Sürdürülebilir girişimlerin yeni iş fırsatları sağladığının da bilincindeyiz. Ayrıca toplumda çevre sorunları konusunda farkındalık yaratmakta ve sürdürülebilir yaşam tarzlarını teşvik etmektedir. Uygulanan girişimler, doğal kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlamakta ve sürdürülebilir kaynak yönetimini desteklemekte ve topluma bunu desteklediklerini kabul ettirmekteyiz. Ayrıca, Marmara Üniversitesi olarak sürdürülebilir girişimlerin iklim değişikliğiyle mücadelede ve çevresel etkilerin azaltılmasında önemli bir rol oynadığının bilincindeyiz. Bu yaklaşım, sürdürülebilirlikle ilgili girişimlerin neden bu kadar önemli olduğunun ve sürdürülebilir bir gelecek için nasıl kritik bir rol oynadığının farkında olduğumuzun ve buna bağlı olduğumuzun kanıtıdır.

 

Startup adı: Bacpolyzyme Bioengineering Ltd. Sti.

URL: http://www.bacpolyzyme.com/index.php/en/

1.png

Proje, atıkları yeşil teknoloji yaklaşımıyla kullanarak sıfır atık bazlı bir üretim süreci planlıyor. Fabrika atıklarından elde edilen enzimlerin tarımsal sanayide kullanılması ve dairesel biyo-bazlı ekonomiye katkı sağlaması önemli bir yenilik olarak belirtiliyor. Proje ile iç pazardaki açığın kapatılması ve ekonomik olarak daha uygun fiyatlı yerli ürünler elde edilerek biyoekonominin geliştirilmesi hedefleniyor.

 

Startup adı: Çigem Environmental and Work Safety Technologies Consulting and Engineering Services Industry and Trade Ltd. Co.

URL: http://cigem.com.tr/

Ekran görüntüsü 2024-10-21 093244.png (2.06 MB)

Şirketin şu anki çalışmaları bor yağı geri kazanım ünitesi ile ilgili bir projeye odaklanmaktadır. Proje, tesislerde kullanılan ve kirletilen atık bor yağlarının geri kazanılmasını amaçlamaktadır. Bor yağlarının fiziksel arıtma ve bakteri giderimi gibi yenilikçi yöntemlerle işlenmesiyle, doğal kaynak kullanımının azaltılması, işletmelerde sarf malzemesi tüketiminin düşürülmesi, sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağlanması, karbon ayak izinin azaltılması, atık bertaraf maliyetlerinin düşürülmesi ve parça başına üretim maliyetlerinin düşürülmesi gibi önemli kazanımlar elde edilmiştir. Sistem %100 bakteri giderim verimliliğine ulaşmış ve sürekli iyileştirme için daha yüksek hedeflere odaklanarak hedeflenen parametrelerde başarılı olmuştur.

 

Startup adı: InnoEM Innovation Education Engineering Industry and Trade Ltd. Co.

URL: https://www.innoem.net/

Ekran görüntüsü 2024-10-21 093509.png (2.16 MB)

Firmanın mevcut çalışmasında, sürdürülebilirlik raporlamasını dijitalleştirerek inovasyon kapasitesini artırmak ve AB ve uluslararası pazar için sürdürülebilirlik raporları oluşturmak hedefleniyor. Yapay zeka tabanlı analiz ve veri konsolidasyonu ile kurumsal sürdürülebilirlik raporları için veri toplama sürecini hızlandırarak zamandan tasarruf etmek ve şirketlere özel projeler tasarlamak hedefleniyor. Bu projenin başarısı, kurumsal sürdürülebilirlik raporlarının AB ve uluslararası düzeyde zorunlu hale gelmesiyle birlikte şirketler için önemli bir analitik araç haline gelmesini sağlayacaktır. Proje, sürdürülebilirlik odaklı inovasyonu teşvik ederek geleceğe yönelik sürdürülebilirlik hedeflerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

 

Startup adı: DMR Consulting Software and Training Service Industry and Trade Co. Ltd.

URL: https://www.dmrbt.com/

Ekran görüntüsü 2024-10-21 094038.png (671 KB)

Şirket, mevcut çalışmasında işletmelerin çevresel sürdürülebilirlik için karbon ayak izlerini hesaplamasını ve raporlamasını kolaylaştırmayı amaçlıyor. İşletmelerin tüketim ve karbon ayak izlerini doğru ve güvenilir bir şekilde belirlemek için kullanılan mevcut yazılımların eksikliklerini ortadan kaldırarak tüm operasyonel sistemlerden veri toplayan ve entegre eden bir platform sağlamayı amaçlıyor. Bu platform, işletmelerin çevresel farkındalıklarını ve finansal gereksinimlerini karşılamalarına yardımcı olacak ve karbon negatif hedeflerine ulaşmalarında onları destekleyecektir.

 

Startup adı: ADVANCED HYDROGEN TECHNOLOGIES

Kuruluş Tarihi: 16.07.2024

Green Hydrogen Tech, 2030 yılına kadar BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile uyumlu bir enerji çözümü geliştirmeyi amaçlayan yenilikçi bir araştırma projesidir. Marmara Teknopark aracılığıyla yürütülen bu proje, deniz suyu ve güneş enerjisine dayalı, uygun maliyetli, korozyona dayanıklı ve çevre dostu bir hibrit sistem geliştirmeyi amaçlamaktadır. Proje, Türkiye'nin fosil yakıtlara olan bağımlılığını azaltmayı ve yeşil hidrojen üretiminde kullanılan yeni nesil tek odacıklı elektrolizör sistemlerini geliştirerek enerji üretiminde sürdürülebilirliği artırmayı amaçlamaktadır.

 

Startup adı: Climate-Focused Innovation Development of Interactive Artificial Intelligence-Enabled Sustainability Management System

Kuruluş Tarihi: 1.08.2022

İklim Odaklı İnovasyon Etkileşimli Yapay Zeka Destekli Sürdürülebilirlik Yönetim Sisteminin Geliştirilmesi. Bilgisayar programlama faaliyetleri (sistem, veritabanı, ağ, web sayfası vb. yazılımların ve müşteriye özel yazılımların vb. kodlanması)

 

Startup adı: MRE Robotics and Artificial Intelligence Technologies Inc.

Kuruluş Tarihi: 25.05.2023

Endüstriyel IoT tabanlı gerçek zamanlı karbon emisyon izleme ve önceden uyarı sistemi. Bilgisayar programlama faaliyetleri (sistem, veritabanı, ağ, web sayfası vb. yazılımların kodlanması ve müşteriye özel yazılımlar vb.)

 

Startup adı: VeriUs Technology Ltd.Sti.

Kuruluş Tarihi: 1.09.2022

İklim Odaklı İnovasyon Etkileşimli Yapay Zeka Destekli Sürdürülebilirlik Yönetim Sisteminin Geliştirilmesi.

 

 


Bu sayfa Sürdürülebilirlik tarafından en son 21.10.2024 10:08:14 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM