Marmara Yaban Hayatı

sdg-tr-14.png (19 KB) sdg-tr-15.png (15 KB)

Kampüste Hayvan Yaşamı

Kampüs içerisinde yaşayan tüm canlıların beslenme, barınma ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanması ve hayvanların refah seviyesinin arttırılması için çalışmalar sürmektedir. Marmara Üniversitesi Hayvan Hakları Koruma Kulübü kampüs içinde yaşan kedi ve köpeklerin daha uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmeleri için çalışmalar yürütmektedir. Karga, papağan,ördek, tavşan, kaz, horoz, tavuk, kedi ve köpekler kampüslerde yaşamakta olan hayvan türleridir. Kampüste kediler ve köpekler için yeme ve içme ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri mama istasyonları oluşturulmuştur. Ayrıca hayvanların barınmaları için kümesler ve yuvalar yapılmıştır. Üniversite öğrencileri kümeslerdeki hayvanları besleyebilmektedir.

Kedi Yuvası

Kedilerin barınması için kedi yuvaları yapılmıştır.

 

Kümes

Hayvanların barınması ve beslenmesi için kümes yapılmıştır.

 

Kampüs Hayvanları

 

Mama İstasyonları

Kampüs hayvanlarının beslenmesi için mama istasyonları yapılmıştır.

 

Marmara Üniversitesi Hayvan Hakları Koruma Kulübü

Marmara Üniversitesi Hayvan Hakları Koruma Kulübü kısırlaştırma etkinliği, mamalık dolum etkinliği, barınak ziyareti gibi etkinlikler düzenliyor.

 

Detaylı bilgi için Marmara Üniversitesi Hayvanları Koruma Kulübü sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Su Altı Temizliği

Su Altı Temizlik Hareketi (STH) işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz bir etkinlikle, tecrübeli dalgıçlarımız Ortaköy Sahili'nden dalış yaparak denizde bulunan atıkları topladılar. Bu etkinlik, sadece su altında değil, aynı zamanda kıyı bölgelerinde de çevre temizliği ve bilinçlendirme amacı güdüyordu. Su Altı Temizlik Hareketi (STH), deniz ve okyanuslarda çöplerin ve atıkların temizlenmesine yönelik küresel bir inisiyatiftir. STH, dalış topluluklarını, çevrecileri ve deniz sevgililerini bir araya getirerek, su altı temizliği konusunda farkındalık yaratmayı ve çöp sorununa karşı mücadele etmeyi amaçlar. Bu hareket, sürdürülebilir bir gelecek için su altı ekosistemlerine yapılan olumsuz etkileri azaltmayı hedefler. MÜSAS olarak bu tür etkinliklere düzenli olarak katılıyoruz. Bu etkinliklerle su altı yaşamına katkıda bulunmanın yanı sıra, çevre temizliği konusunda toplumu bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. STH'nin küresel çapta bir çevre hareketi olması, bizim de bu küresel çabalara katkı sağlamamızı ve su altı ekosistemlerini koruma konusundaki sorumluluğumuzu yerine getirmemizi sağlıyor. Bu tür etkinliklerle çevremize duyarlılığımızı artırmayı ve su altı dünyasını daha temiz ve sağlıklı bir yer haline getirmeyi hedefliyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.

underwater_cleaning-fck5aUEO.jpg (130 KB)

Yeşil Dünya Mavi Gelecek

Her yıl, 5 Haziran Çevre Günü'nde gerçekleştirdiğimiz "Yeşil Dünya Mavi Gelecek" projemiz, çevre temizliğine ve sürdürülebilir bir geleceğe vurgu yapmayı amaçlamaktadır. Burgazada'ya bağlı Düşler Koyu'nda gerçekleştirilen bu projede, MÜSAS'ın aktif üyeleri gönüllü olarak bir araya gelir ve sahilden toplamda ortalama 70 büyük çöp torbası atığı temizler. Projemiz, sadece çevre temizliğiyle kalmayıp aynı zamanda çevre bilincini artırmayı ve su altı dünyasının korunmasına yönelik farkındalık oluşturmayı hedefler. MÜSAS üyeleri, doğanın ve suyun önemini vurgulayan bu etkinlikte birlikte çalışarak hem çevreye hem de gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmanın sorumluluğunu üstlenirler. Yeşil Dünya Mavi Gelecek projesi, sadece bir gün değil, her gün çevresel duyarlılık ve sorumluluk bilinciyle yaşamanın bir ifadesidir. Bilgi için tıklayınız.

greenworld-bluefuture2-rRuLFNJX.jpg (239 KB)

Temiz Su

Coğrafya öğretmenliği bölümü olarak sürdürülebilir kalkınma ve çevre konusunu eğitim faaliyetlerimizin içinde önemli bir dayanak noktası olarak kullanmaktayız. Konya yöresindeki obrukları inceledik. Bu inceleme ile gelecekte öğretmen olacak ve çevre konusunda yeni nesillere eğitim verecek öğrencilerimizin iklim değişikliği ve su kullanımı konusundaki sorunları daha iyi anlaması ve içselleştirmesi amaçlanmıştır. Benzer bir şekilde Ömerli ve Aydos bölgesine giderek sulak alanlar ve bitkiler konusundaki farkındalığın arttırılması hedeflenmiştir.

cgrf1.png (452 KB)

Atık Yağ Projesi

MÜSAS olarak başlattığımız ve sürekli hale getirdiğimiz "Atık Yağ Projesi" deniz kirliliğinin %25'ini oluşturan kullanılmış bitkisel atık yağların geri dönüştürülmesi gerekliliğini vurgular. Bu projenin temel amacı, atık yağların çevresel etkileri konusunda farkındalık yaratmak ve özellikle çocuklara bu konuda eğitim vererek gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmaya yönelik bilinç oluşturmaktır. Şimdiye kadar projemiz kapsamında, yaklaşık 5000 çocuğa ulaşılarak atık yağların çevreye olan zararları ve geri dönüşümünün önemi konusunda bilgi verilmiştir. Ayrıca, yakın çevremizdeki işletmelerle işbirliği yaparak yaklaşık 500 litre atık yağın geri dönüştürülmesine katkı sağlanmıştır. Bu proje, sadece atık yağların etkilerini azaltmakla kalmayıp aynı zamanda toplumda çevre bilincini artırmayı amaçlar. MÜSAS, bu çevresel sorumluluk projesiyle hem denizleri korumayı hedefler hem de atık yönetimi konusunda toplumda öncü bir rol üstlenir. Bilgi için tıklayınız.

atik_yag-ZlrTMTCn.png (503 KB)

Sosyal Sorumluluk Faaliyetleri
Marmara Üniversitesi öğrencilerimiz “Kıyı Temizleme Hareketi”nde gönüllü olarak yer aldı. Bu etkinlik, Marmara Üniversitesi’nin çevre bilincini artırma ve sürdürülebilir kalkınma amaçlarına katkıda bulunma çabalarının bir parçasıdır. Öğrencilerin bu gönüllü çalışması, çevre koruma ve toplumsal sorumluluk bilincinin yaygınlaştırılmasına önemli bir örnek teşkil etmektedir.

hy.png (223 KB)

Marmara Üniversitesi, Gönüllülük Faaliyetleri Koordinatörlüğü olarak, “Şimdi Harekete Geç” Kampanyası başlatarak, baştasu altı yaşam olmak üzere iklim değişikliği, çevre kirliliği ve atıkların ayrıştırılması konularında farkındalık oluşturmayı amaçladı. Bu kapsamda, Şile’de gerçekleştirilen “Sahil Temizleme ve Atık Ayrıştırma Etkinliği”nde öğrenciler birlikte gönüllü olarak yer aldı. Etkinlikte, Şile Uzunkum sahilindeki çöpleri toplayıp, ardından Şile Belediyesi’nin atık ayrıştırma merkezinde cam, plastik, metal gibi atıkları ayrıştırıldı. Bu tür faaliyetler, Marmara Üniversitesi’nin SDG hedeflerine ulaşma yolunda attığı önemli adımlardan biridir ve öğrencilerin çevre bilincini artırarak, sürdürülebilir bir gelecek için katkıda bulunmalarını sağlamaktadır.

hy1.png (426 KB)

 


Bu sayfa Sürdürülebilirlik tarafından en son 19.09.2024 16:46:00 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM