Kültürel Miras
Marmara Üniversitesi kültürel mirası ses sanatları ve yöresel danslar üzerinden korumaya öncelik veriyor. Bu bağlamda kampüs içerisinde Güzel Sanatlar ve Atatürk Eğitim Fakültesi başta olmak üzere birçok fakülte kültürel mirasın önemini öğrencilerine ve çevreye duyurmayı hedef edinmiştir.
Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü, SKSDB Halkoyunları Kursu Öğrencileri, M.U. Folklor Kulübü Toplulukları ve Misafir Halkoyunu Toplulukları düzenli olarak Halk Oyunları Şenliği yapmaktadır.
Nadir Eserler
Kütüphanelerimizde bulunan nadir eserler sayısal ortama aktarılmadan önce, temizlendi, sınıflandırıldı, kataloglandı ve çift nüshalar ayrılarak mükerrer çekimlerin önüne geçildi. Bugüne kadar kataloglanmamış veya sadece kart kataloglarda kullanıcının hizmetine sunulmuş nadir eserler, bu çalışma kapsamında tek ara yüzden taranabilecek ve herkesin kullanımına koşulsuz açılabilecek şekilde tasarlandı. Ağırlıklı olarak el yazmaları ve eski harfli Türkçe basma kitaplardan oluşan koleksiyonumuzu kitap sanatları ve kitapların muhtevaları yanında değerli kılan bir başka unsur da kitaplar üzerinde bulunan notlar ve çeşitli kayıtlardır. 1964 Yazma Eser, 6781 Eski Harfli Basma Eser, 581 Latin Harfli Nadir Eser, 715 Cilt Süreli Yayın olmak toplam 1.721.000 sayfa çekim gerçekleştirilerek oluşturulan Dijital Koleksiyon, bilgiye engelsiz erişim ilkesinden hareketle ücretsiz olarak tüm araştırmacıların hizmetine açılmıştır.
Bu sayfa Sürdürülebilirlik tarafından en son 02.09.2024 11:05:40 tarihinde güncellenmiştir.