Sivil Toplum Kuruluşları Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak, Kadıköy Kent Konseyi İklim Çalışma Grubu ve 118-Y Anadolu Yakası Lions Dernekleri Federasyonu işbirliğiyle düzenlediğimiz "Doğanın Onarımı ve Yeşil Alan Stratejisi Paneli" bugün Tasarım Atölyesi Kadıköy'de üniversite öğrencileri, belediye yetkilileri ve Kadıköy'lü vatandaşların katılımlarıyla gerçekleşti.
Merkez Müdürümüz Prof. Dr. Esra Yüksel Acı'nın açılış konuşmasıyla başlayan panelde Yüksel Acı, "Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'nın yatay ve dikey bağlantılarına dikkat çekerek, Şehirleri Kapsayıcı, Güvenli, Dayanıklı ve Sürdürülebilir Kılmak için doğal dünya mirasının korunması ile güvenli ve kapsayıcı yeşil alanlara erişimin önemine değindi".
Panelin ilk konuşmacısı, Mimar Sinan GSU, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğr.Üyesi Doç. Dr. Melih Birik, "Kent ve doğa ilişkisinin disiplinler arası ele alınması gereğine, bu bağlamda iklim değişikliği gerçeği karşısında imar planların yeşil alan koridorlarını dikkate alarak yapılmasının önemine vurgu yaptı ".
Kentte yeşil alan ve ağaçlandırmanın önemi üzerine konuşan Peyzaj Mimarı Kadriye Temircan ise; "ağaçların faydalarından, günümüzde kullanılan peyzaj tekniklerinden bahsederek dünyadan ve Türkiye'den potansiyel iyi ve kötü örnekler verdi".
Yeşil alan stratejilerinin gerçekleşmesi için yeşil finansmanın önemi konusunda konuşan, İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğr.Üyesi Prof.Dr. Ayşe Uyduranoğlu ise "yeşil finansmanın diğer finansman araçlarından farklı olan yönlerine değinirken, mahalli idarelerin vergileme yetkisi olmadığı halde yeşil tahvil ihraç edebileceğini, ayrıca ödeme istekliliği kavramı üzerinden, halkın yeşil alan finasmanına katılım göstermesinin mümkün ve fiyatlanabilir olduğuna vurgu yaptı".
Soru ve cevap bölümünün ardından panel sona erdi.
Detaylı bilgi için: https://stkam.marmara.edu.tr/event/doganin-onarimi-ve-yesil-alan-stratejisi-paneli-gerceklestirildi